torsdag 15 juli 2010

Flyttar till Lund utan att förstå skånska. Smart…

Flygfoto_Lund_Dennis_Widmark
Om en månad kommer mitt mest använda ord vara “Va?”. Det är något med skånskan som inte fungerar för mig. Det är som att skånskans frekvens på ljudvågorna inte kan tolkas av min hjärna, och därför får jag alltid säga “Va?”, och då bli sedd som en dum 08:a. Det kanske inte var mitt smartaste drag jag har gjort att då bestämma mig för att flytta till Lund. Tänk om jag har en lärare som pratar med en grov skånsk dialekt? Jag kommer kugga i den kursen utan tvekan!

Jag har nog inte riktigt förstått att jag flyttar hemifrån om en månad. Jag kommer lämna stora Stockholm mot en liten ö bland åkrar där de pratar ett språk jag inte förstår och där det är i princip omöjligt att skaffa bostad och jobb. Men en sak är jag säker på i alla fall och det är att jag kommer ha fem grymt roliga år framför mig!
Follow Dennis Widmark

2 kommentarer:

  1. Jag ser sååå fram emot när jag ska flytta hemifrån! Är liiite avundssjuk på dig!

    SvaraRadera
  2. du kan säga "eh?", tappa dina "r" och låtsas att du är uppvuxen i japan. åh, eller hitta en tolk, sen kan ni göra en collaboration och ge ut en minispråkkurs i skånska. ni kan säkert tjäna grova pengar på det! :3

    SvaraRadera

Lämna en kommentar... Annars! Haha =D